Több menekültellenes incidens történt Németországban a hétvégén

-

Két menekültszálláson szándékos gyújtogatás miatt ütött ki tűz a hétvégén Németországban, Freitalban pedig a polgármester meggyilkolására buzdító feliratokat mázoltak ismeretlenek lakóházak falaira.


Két település menedékkérő-szállásán is tűz ütött ki vasárnapra virradó éjjel. A németországi Tutow nevű faluban a szállás pincéjében keletkezett tűz, az Altenkirchen nevű kisvárosban pedig a befogadóállomás hulladéktárolójában csaptak fel lángok. Senki nem sérült meg, mindkét esetben szándékos gyújtogatás gyanújával nyomoznak.

Alsó-Szászországban, Lingenben pedig kartondobozokat gyújtottak fel ismeretlenek a helyi menekültszállás mellett. Sérülés ott sem történt, a tüzet hamar eloltották.

A szászországi Freitalban szombaton olyan feliratok is megjelentek néhány ház falán, amelyek a polgármester meggyilkolására szólítanak fel. A Szász-Anhalt tartományi Gräfenhainichenben pedig kellemetlen szagú vajsavat locsoltak szét egy téren, ahol "A világra nyitott Gräfenhainichenért" címmel terveztek demonstrációt. A rendezvényt végül megtartották, nagyjából 200-an vettek részt rajta. Ezzel párhuzamosan egy ellentüntetés is zajlott, amin 150-en vettek részt.