Több helyszínen is lecsapott a Boko Haram

Fotó: AFP / HO

-

A merényletekkel tagjaik elfogását torolták meg.


Legkevesebb húsz ember meghalt a Boko Haram terrorszervezet támadásában Nigériában és Kamerunban. Nigéria északkeleti részén, Maiduguri közelében, egy mecsetben felrobbantotta magát egy terrorista. Öt ember meghalt, sokan megsebesültek.

A kameruni határ térségében, Bankinál egy jármű aknára futott, négyen meghaltak, köztük egy nő és két gyerek. Kamerun északi részén Guderiban a Boko Haram meggyilkolt 11 embert. A támadással a szervezet azt torolta meg, hogy a régióban elfogták embereiket.

A Boko Haram 2014 végén egy Belgium nagyságú területet tudhatott magáénak Nigériában, azóta viszont a hadsereg a környező államok támogatásával visszaszorította a szélsőségeseket. A frakciókra töredezett terrorcsoport gerilla-hadviselésre tért át: Nigériában, Csádban, Nigerben és Kamerunban falvakat rohan le. A szélsőségesek felkelésében már több mint húszezren meghaltak.

A szervezet a saría (iszlám jogrendszer) radikális értelmezésén alapuló iszlám állam létrehozásáért harcol. A terrorszervezet neve hausza nyelven azt jelenti, a nyugati tan tilos, tagjai szentségtörésnek tartják az oktatást.