Több gyerek is megsérült, mikor lezuhant a vakolat egy londoni színházban

Fotó: MTI/AP/Invision/Joel Ryan / MTI/AP/Invision/Joel Ryan

Az Apollo színházban csütörtökön történt balesetben a BBC legfrissebb híre szerint 76-an sérültek meg, többen súlyosan. 58 embert kellett kórházba szállítani, a sérültek között gyerekek is vannak. Életveszélyes sérült nincs. A romok alól este mindenkit kiszabadítottak.


Az első vizsgálatok alapján a mennyezett hozzávetőleg 12 négyzetméternyi területéről hullott le a díszvakolat, és a törmelék magával rántotta a világítóberendezés tartószerkezetének egy részét is. A színház egy időre teljesen sötétbe borult és a nézőtéren pánik tört ki.

A szerencsétlenség lehetséges okai között felmerült, hogy az épületet villámcsapás érhette, ám ezt a szakértők később kizárták. A BBC azt írta, egyes beszámolók szerint a plafon repedéseiből víz szivárgott, mielőtt lezuhant a mennyezet egy része. Az ügyben nyomozás indult.

- -

Az Apollo színházban csaknem telt ház volt, a csütörtök esti előadást 720-an nézték.

- -

„Rettenetes volt” - nyilatkozta az egyik néző, Chris Edwards a BBC-nek. A kisebbik fiának a kulcscsontja tört el és a gerince is megsérülhetett, még kórházban van. A várandós menye a hátán sérült meg.

A szemtanúk azt mondták, a mentők és tűzoltók perceken belül a helyszínre értek.

- - David Cameron brit miniszterelnök Twitter üzenetében mondott köszönetet a szakembereknek a gyors segítségért.