Több ezren vettek részt a tuniszi terrorellenes meneten

Forrás: MTI

-

Emberek ezrei vonultak a tuniszi Bardo múzeumhoz vasárnap, ahol március 18-án az Iszlám Államhoz köthető terroristák megöltek 22 embert, köztük 21 turistát és egy tunéziai állampolgárt. A terrorellenes és szolidaritási meneten részt vett François Hollande francia köztársasági elnök és Matteo Renzi olasz miniszterelnök is.


„Tunézia szabad! Terrorizmus kifelé!” – kiabálták a demonstrálók a múzeum felé tartva nem sokkal azután, hogy a tunéziai rendőrség közölte: kilenc fegyveres terroristát öltek meg a Bardo múzeum elleni támadás tetteseit kereső nyomozás során. A BBC szerint a kilenc megölt emberből egy a március közepén történt terrortámadás egyik legfőbb gyanúsítottja volt. A vonuló tömegben többen azt is kiabálták, hogy nem félnek a terroristáktól, és a „Mi vagyunk Bardo!” – jelmondatot is skandálták.


A vasárnapi szolidaritási meneten, a múzeumnál tartott megemlékezésen más országok vezetőivel együtt részt vett François Hollande francia köztársasági elnök és Matteo Renzi olasz miniszterelnök is. Hollande a franciák támogatásáról biztosította Tunéziát , miután kiemelte, hogy az áldozatok között négy francia állampolgár is volt.A múzeumnál egy emléktábla áll a terrortámadás áldozatainak emlékére. Az áldozatok között vannak a franciákon kívül olaszok, britek, japánok, kolumbiaiak és egy tunéziai is.