Már 5 halottja van az amerikai lövöldözésnek

Fotó: MTI/AP/The Seattle Times/Dean Ru / Dean Rutz

-

Még nem tudni, miért kezdett el lövöldözni a bevásárlóközpontban az ámokfutó.


A Washington állambeli Burlingtonban 4 ember meghalt, 2 megsebesült, amikor lövöldözés tört ki egy bevásárlóközpontban. A támadó vadászpuskából adott le több mint 10 lövést egy áruház kozmetikai osztályánál . Az egyik sebesültet helikopterrel zállították a kórházba, de életét nem tudták megmenteni.

A tettes elmenekült, a rendőrség nagy erőkkel keresi. A feltételezett elkövetőről közétették az egyik biztonsági kamera felvételét. A körözést egy "spanyolajkú, fekete trikóban lévő" férfi ellen adták ki, akit utoljára egy autópálya felé láttak menekülni.


Ez látták a biztonsági kamerán


Mark Francis rendőrségi szóvivő szerint egyelőre nem világos, hogy a lövöldöző "magányos farkas" volt-e, vagy voltak tettestársai.


Pukkanásokat hallott

Egy szemtanú, Cari Caswell azt mondta: éppen a próbafülkében volt, amikor a léggömb pukkanására emlékeztető hangot hallott. AZ első 4-et 8 hasonló követte. Hirtelen csend támadt, jobbnak látta meglapulni a fülkében. Ez után egy nő segítségért kiáltott. Később egy férfi és egy nő jött oda hozzá, majd mindannyian kimenekültek az áruházból.

Egy másik szemtanú, egy étterem üzemeltetője gyorsan bezárta a vendéglátóhely bejárati ajtaját. Hallotta, ahogy az emberek sikoltoznak. Látta azt is, ahogy a helyszínre megérkeztek a fegyveres rendőrök.

A rendőrség arra figyelmeztetett, hogy a férfi veszélyes lehet, mert fegyver van nála. Felszólították az embereket, hogy maradjanak otthonukban, és amennyiben gyanús dolgokat észlelnek, haladéktalanul tájékoztassák a rendőrséget.