Több dunántúli önkormányzatot is átvert egy pécsi cég

-

Beremendnek lapgyártógépet adtak el, a szerkezet azonban javíthatatlan, házilag összetákolt selejt. Az önkormányzat hétszeres áron vette meg, közmunka-programot épített volna rá. Több település vezetőit is rászedte az Erdőért 2006 Kft.


Nem működő lapgyártógéppel verte át a Baranya megyei beremendieket egy pécsi kft., az Erdőért 2006 Kft. - írja a Népszabadság.


Az önkormányzat 2013-ban akart beindítani egy betonlapgyártó üzemet az állástalanságtól sújtott, 2500 lelkes dél-baranyai nagyközségben. Azt tervezték, hogy az üzem közmunkásokat foglalkoztat majd, ezért a Start-programra pályázva 54 millió forintot nyertek a vállalkozás beindításához. Hétmillióból vettek egy lapgyártógépet, a pénz nagyobb felét a közmunkások betanítására és bérére akarták fordítani.

Az üzem azonban sosem indult be, mivel a megvásárolt gép nem működik, valószínűleg javítani sem lehet, a jelek szerint házilag tákolták össze. A lap emlékeztet arra, hogy egy új betonlapgyártó gép 1,6 millió forintba kerül, vagyis Beremend sokszoros áron vette meg az ócskavasat.

Nemcsak Beremenden, hanem több más dunántúli településen is dühöngenek a cég miatt, mert átverték őket - írja a lap.