Tízmilliókat adtak össze a sérült kisfiúnak Ferenc pápa áldása után

-

100 ezer dollárt, vagyis csaknem 30 millió forintot gyűjtöttek össze az interneten annak a 10 éves fiúnak, aki miatt, hogy megölelje és megáljdja, Ferenc pápa váratlanul megállította a kocsiját, amikor Amerikában járt


A 10 éves Michael Keating, aki újszülött korában szerzett agysérülése miatt lett mozgáskorlátozott és kényszerült kerekesszékbe, családjával együtt várta a pápát, amikor az Philadelphiába érkezett szeptemberben. Michael apja, Chuck Keating egy helyi főiskola zenekarát vezeti, és ez a zenekar játszott az egyházfő tiszteletére.


Mielőtt elhagyta volna a repteret, Ferenc pápa váratlanul megállíttatta az őt szállító autót, kiszállt, megcsókolta, és megáldotta a gyereket. Az erről készült képek bejárták az internetet, a család barátai és rokonai pedig online kampányt indítottak, hogy összegyűjtsék a pénzt egy eszközre, amellyel a gyerek beemelhető az autóba. A névtelen adományozók mellett J.J. Abrams, a Star Trek XI rendezője 50 ezer dollárt adott a családnak, így bőven összegyűlt a szükséges pénz.