Tízmillióba kerül a legdrágább Kobe-relikvia, 18 karátos arannyal

-

A Lakers hivatalos ajándékboltjában kínálják a fekete kígyóbőrből készült ellenzős sapkát. Doboz is jár hozzá.


A Los Angeles Lakers nem aprózza: a visszavonuló legendája, Kobe Bryant tiszteletére összeállított 24 Collection legdrágább darabja egy 38 248 dollárba, azaz mintegy 10,6 millió forintba kerülő fekete baseball sapka.

Persze, nem egy hétköznapi sapkáról van szó. A fekete fejfedőt 3,5 unciányi 18 karátos aranyból készített, a Lakers logójával díszített 24-es szám díszíti. Napellenzője kígyóbőrből (a Fekete Mamba, ugye) készült, a belső peremén pedig egy lila szatén szalagon Kobe karrierjének legfontosabb pillanatai és számai szerepelnek. A sapekhoz jár egy gyönyörű, ugyancsak arannyal díszített fekete doboz is.

A sapka értékét növeli, hogy mindössze nyolc darab készült belőle, és, aki szeretne egyet, az jól teszi, ha siet, mert már csak kettő van a boltban – és nem lesz utángyártás.

Az amerikai Major ligák ajándéktárgyait forgalmazó Fanatics felmérése szerint mióta Bryant bejelentette a visszavonulását 500%-kal nőttek meg a hozzá kapcsolódó ajándéktárgyak eladásai. Ezzel az NBA-s listán megelzőte LeBron Jamest, viszont még mindig Stephen Curry mögött van.

A Forbes összehasonlította a tavalyi év nagy visszavonulójának, a New York Yankees baseball sztárjának, Derek Jeternek és Kobe-nak az idei számait. Jeter akkori eladásai 2700%-kal nőttek meg a Fanaticson, míg az ő legdrágább holmija 50 ezer dollár körül mozgott.

Kobe-ra viszont világszerte nagyobb figyelem irányul: míg a Jeter -relikviákat anno 30 országból vásárolták, addig Kobe cuccaira 59 országból volt már vevő.