Tízezrek rajonganak Quasimodóért, a gerincsérült kutyáért

-

A ritka betegségben szenvedő német juhászkutyának már 50 ezer rajongója van a Facebookon. A CNN tudósítása szerint Quasimodót hamarosan megműtik.


A Notre Dame-i toronyőrről elnevezett ebnek valóban hasonló genetikai betegsége van, mint Quasimodónak. Világszerte mindössze 13 kutyáról tudnak, amely gerincrövidüléssel járó kórban szenved. A kutyus nem tudja mozgatni a nyakát, de ezenkívül a betegség nem akadályozza a mindennapi életvitelben.


Oh man! Why do so many want to hear about me?! I'm just a normal dog! I'm not handicapped, I'm special and I'm different. That's all!

Közzétette: Quasi The Great – 2016. január 29.

Quasimodót Minnesotában találták, és egy állatvédő szervezet vette magához, amely a Facebook-oldalt elindította. Most műtétben gondolkoznak, amelyhez a vizsgálatokat már megkezdték, és bár számos felajánlás érkezett az örökbefogadásra, előbb az állapotán szeretnének javítani.


Gondozója azt mondta róla, lehet, hogy nem annyira szép kutya, mint sok más társa, de a szíve és a lelke ragyog, és ez Isten leggyönyörűbb teremtményévé teszi.