Tízezer kanadai dollárral lopták meg az idős bácsit Hajdúszoboszlón

Fotó: police.hu

-

A 86 éves férfi pár percre őrizetlenül hagyta hajdúszoboszlói apartmanjában a pénztárcáját, és mire kijött a fürdőszobából, már hűlt helyét találta a tízezer kanadai dollárjának. Átszámítva több mint kétmillió forintját lopták el készpénzben, de szerencsére meg lett a tettes és a valuta is.


A férfi szombaton tett bejelentést a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságon arról, hogy a délelőtt folyamán abból a hajdúszoboszlói apartmanból, ahol megszállt, ellopták a kabátja zsebében lévő készpénzét – írja a police.hu. A bácsi a nyomozóknak elmondta, hogy az apartmanban rajta kívül még egy ismerőse tartózkodott.


A rendőrök hamarosan meg is találták a gyanúsítottat, a Déli soron található vasútállomáson igazoltatták azt a 49 éves helyi nőt, aki a lakosztályban volt. N. Erzsébet az intézkedés közben önként előadta az eltulajdonított 10.000 kanadai dollárt (2 millió 258 ezer forint), amit a rendőrök lefoglaltak és később visszaadtak a férfinak.


forrás: police.hu


N. Erzsébet vallomásában elmondta, hogy amíg az idős bácsi a fürdőszobában tartózkodott, addig ő a kabátból ellopta a pénzt, és azonnal elhagyta az apartmant. A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya N. Erzsébettel szemben – szabadlábon hagyása mellett – lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.