Tizenöt évre ítélték a barátnője szeretőjét vascsővel agyonverő férfit

-

Tizenöt év fegyházbüntetésre ítélték különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás bűntette miatt K. Jánost. Enyhítő körülmény volt a férfi büntetlen előélete. Szerelmi dráma a bíróság előtt.K. János 2001-ben került kapcsolatba egy helybeli, vámospércsi asszonnyal, akivel az évek során szoros viszonya alakult ki, bár tudta: a nő más férfiakkal is rendszeresen létesít szexuális kapcsolatot. A férfi az asszonyt anyagilag is támogatta.

A vádlott barátnője és a sértett – aki egyedül élt a házában – régóta ismerték egymást. 2013 augusztusában – miután a sértett nagyobb összeget örökölt, és kisebb átalakításba kezdett – kérte az asszonyt, hogy segítsen a házának kitakarításában. A nő a következő hónapokban többször is segített a későbbi sértettnek, 2013 novemberében már szorosabb kapcsolat alakult ki közöttük.

A bíróság sajtószóvivője szerint a vádlott nagyon szerette a nőt, féltékenysége miatt előfordult, hogy titokban figyelte. Egy alkalommal a sértett lakására is elment arra hivatkozva, hogy bútort vásárolna tőle. A férfi 2013 decemberében egyik este ismét felkereste a sértettet a lakásán, ahol a nő miatt szóváltás alakult ki köztük, amelynek a végén K. János egy vascsővel agyonverte a másik férfit.

Virágh Pál tanácselnök az ítélet szóbeli indokolása során elmondta: a cselekmény fő motívuma a féltékenység volt. A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott bíróságon tett részbeni beismerő vallomását és büntetlen előéletét. A Debreceni Törvényszék ítélete nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett. Ha az ítélet jogerőre emelkedik, a vádlott leghamarabb a büntetés kétharmadának kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.