Tizenöt év után ismerte be a gyilkosságot

Fotó: MTI/Honéczy Barnabás / MTI/Honéczy Barnabás

-

Ha még egy hónapig hallgat, az ügy elévült volna.


A rendőrség lezárta a nyomozást egy eltűnés miatt indult, emberölés elkövetésének bűntette gyanújával folytatódott ügyben azután, hogy az eltűnést bejelentő feleség 15 év után bevallotta, meggyilkolta a férjét – írja a Zsaru magazin. Az ügy 34 nap híján elévült volna. A rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztálya azért hívta be még egyszer a nőt kihallgatásra 2015-ben, mert volt néhány gyanús részlet – írja az Index.

A szegvári nő 2000 decemberében jelentette be, hogy eltűnt a férje. F. Szilvia szerint a férfi megkérte, készítse ki az útlevelét, hogy Németországba utazhasson. Amikor a nő hazaért, se az útlevél, se más iratok nem voltak a lakásban, és a férfi néhány ruháját is magával vitte. A rendőrség kiderítette, hogy a férfi nem lépte át a határt, voltak hosszabb távú üzleti tervei, illetve megromlott a viszonya a nővel.

A nő 2002-ben, távollétében elvált az eltűnt férjtől, akit a bíróság 2007-ben holttá nyilvánított. Amikor 2015 októberében a rendőrök behívták a nőt kihallgatásra, az ügyvédjével jelent meg, és beismerte a gyilkosságot. Azt mondta aznap Magyartésnél szántott, a férje pedig részegen utánament és szidalmazni kezdte. A nő a traktorból előkapott pajszerrel agyonütötte, a holttestet a közelben elásta.

Az időközben alaposan megváltozott környezet miatt a nő nem tudta pontosan megmutatni, hol ásta el a holttestet. Az egyhangú tájon fák nőttek, más fákat kivágtak, így hiába keresték, a holttest soha nem került elő. Mivel a nő beismerő vallomást tett, és nem szenved kóros elmeállapotban, jelenleg szabadlábon védekezik.