Tizenöt év után gyanúsítanak gyilkossággal egy szegvári nőt

-

A rendőrségnek érdemes volt leporolni a megoldatlan aktát. Hamarosan megkezdik a holttest felkutatását, a nőt előzetes letartóztatásba helyezték.


Őrizetbe vettek egy szigetvári nőt, mert a gyanú szerint megölte a férjért. Nem most, hanem még 2000-ben. Az ügynek a Délmagyar.hu járt utána, és a lap szegvári körképéből az derül ki, hogy a falubeliek megdöbbentek, mert „szorgalmas asszonyként” ismerték a nőt. „Egymaga látott el néha húsz bikát, szántott, kombájnozott, akár egy férfi” – mondták róla.

Az ügy végére az Országos Rendőr-főkapitányságnak a megoldatlan aktákkal foglalkozó osztálya tett pontot. A lap azt írja, hogy a fővárosi nyomozók nemrég vették elő az ügyet, kihallgatták a nőt, az ismerősöket és a szomszédokat is. Úgy tudják, a nő elmondta a rendőröknek, hol van a holttest, és a nyomozók hamarosan megkezdik a felkutatását.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a szegvári nő előzetes letartóztatását, mert a megalapozott gyanú szerint 2000 novemberében megölte férjét, majd a holttestet eltüntette, és a rendőrségen bejelentést tett férje eltűnése miatt. A nyomozó hatóság a nőt emberölés bűntettével gyanúsítja. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, egy hónapra elrendelte a nő előzetes letartóztatását. Az ügyben a nyomozást az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztálya folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett.