Tizennégyszer zaklatta telefonon matektanárát egy diák

-

A Kecskeméti Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt vádat emelt egy 16 éves garai fiatalember ellen, aki 2014 decemberében telefonon hívogatta és zaklatta a középiskolai matematikatanárát. 14 alkalommal.2014 novemberében a diák elkérte egyik tanártól a sértett telefonszámát, majd december 3. és 8. között a saját telefonjáról – a hívószámát elrejtve – összesen 14 alkalommal felhívta a matematikatanárt. A hívásokat rendszerint az óraközi szünetekre időzítette – tudatta az ügyészség.

Amikor a tanárnő felvette a telefont, a fiatalkorú nem szólt bele, vagy eltorzított hangon beszélt, majd letette a telefont. Egy alkalommal úgy zaklatta a tanárt, hogy ismét felhívta és eltorzított hangon, egy becsületsértő kifejezést használva megkérdezte a sértettet, hogy „mit sikkasztottál?”. Ennek sem volt valós alapja, hiszen a sértett nem követett el sikkasztást – jegyzi meg közleményében az ügyészség.

A fiatalkorú vádlott a hívásokkal a tanárát rendszeresen és tartósan háborgatta, aki kérte is a tanuló megbüntetését. Tettére semmilyen magyarázattal nem tudott szolgálni, a zaklatásokat szórakozásból kezdte. A diák szabadlábon védekezik, a terhére rótt bűncselekményt a törvény 1 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.