Tizennegyedszer is megműtötték a műkorcsolyalegendát

Fotó: Europress/AFP/Kisbenedek Attila / Europress/AFP/Kisbenedek Attila

-

Ismét megoperálták Jevgenyij Pljuscsenko orosz műkorcsolyázót. A nyakcsigolyáján végrehajtott beavatkozásra Izraelben került sor.


Az orosz sportági szövetség hétfői közlése szerint a műtét jól sikerült, de a kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és hétszeres Európa-bajnok sportoló legalább öt hónapig csak könnyített edzéseket végezhet. Pljuscsenko azt mondta, az utóbbi időben gyengébb lett a bal keze, mert egy sérv nyomta az ideget a 6-os és a 7-es csigolya között.


Még nem tett le az olimpiáról


„A fájdalom miatt elúszott a szezonom. Eleinte a bemutatókon még felléptem fájdalomcsillapítókkal, de egy idő után már ez sem ment” – nyilatkozott a műtét előtt a 33 éves versenyző, aki ugyanakkor hangsúlyozta: továbbra sem tett le arról a szándékáról, hogy jégre lépjen a 2018-as pjongcsangi téli olimpián.

Pljuscsenkónak most körülbelül hat hétig egy speciális nyakvédőt kell viselnie, orvosai azt mondják, ha minden rendben megy, körülbelül fél év múlva edzhet ismét teljes intenzitással. A sportoló korábban már több operáción átesett, sajtóinformációk szerint ez már a 14. műtéte volt.

KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!