Tizenhét sorozat, amit nehéz lesz nem nézni

Forrás: Showtime

-

Már lelkesedtünk az ősszel mozikba kerülő izgalmas filmekért, és ajánlottuk a legérdekesebbnek ígérkező könyvmegjelenéseket is, most rátérünk az idén még folytatódó/elinduló sorozatokra, amelyekből elképesztően nagy lesz a választék. Visszatér többek közt a Homeland, a Transparent, a Fargo és az Affair, és kapunk melléjük kiszuperált szuperhősöket, kiderül, mi történt volna, ha a második világháborút a németek nyerik, önálló ökörködéssel jön a Másnaposok legkattantabb figurája és a balett véres világát is megismerjük.


You're the Worst 2 - Szeptember 9.

Fehér középosztálybeliek párkapcsolati problémáival tele a padlás, de ha akarjuk, ha nem, a sorozatok továbbra is ezerrel nyomatják az ilyen történeteket. Szerencsére ezek között van olyan, ami nem unalmas, hanem szokatlan, merész és vicces, mint például a You're the Worst, aminek nagyon bírtuk az első évadját, főleg az öntörvényű csajt alakító Aya Cash-t, és reméljük, minden változatlan marad a másodikban.The Mindy Project - Szeptember 15.

Az amerikai Office-ból megismert Mindy Kalinget nemcsak az egyik legviccesebb nőnek tartjuk, hanem saját sorozatáért, a Mindy Projectért is odavagyunk. A harmadik évad után egy darabig úgy nézett ki, hogy véget érnek Mindy kalandjai, de aztán szerencsére jött a Hulu és megmentette a produkciót. Unatkozni nem fogunk, jön a gyereknevelés, az új barátok és persze a párkapcsolati kalamajka!Scream Queens - Szeptember 22.

Ugye mindenki tudja, ki az a Ryan Murphy? Az egyik legkeményebben dolgozó ember a tévés szakmában! Az ő nevéhez fűződik a Kés/alatt, a Glee - Sztárok leszünk és az Amerikai Horror Story. 2016 elején érkezik tőle az American Crime Story, most ősszel pedig a Scream Queens. Utóbbi helyszíne egy kollégium lesz, ahol az idilli állapotokat egy sorozatgyilkos forgatja fel, aki minden epizódban új áldozatot keres. Lehet majd izgulni, hogy a híres szereplők közül ki meddig húzza. Többek között értük szoríthatunk majd: Emma Roberts, Jamie Lee Curtis, Lea Michele, Abigail Breslin, Oliver Hudson, és Nasim Pedrad.The Player - Szeptember 24.

Szex! Lövöldözés! Robbanás! Ökölharc! Las Vegas! Wesley Snipes a tévében!Heroes Reborn - Szeptember 24.

A szezon egyik nagy kérdése, hogy milyen lesz a Hősök feltámasztása, a Heroes Reborn? Olyan bomba, mint az eredeti első évadja, vagy olyan lehangoló, mint annak a folytatása? Ha szerencsénk van, olyan lesz, mint az első évad, végül is hivatalosan is abból emelnek át egy csomó elemet, de lesznek új karakterek és új történetszálak. A helyzet változatlan: átlagemberek fedezik fel, hogy különleges képességgel rendelkeznek, és emiatt rejtőzködniük kell, pedig nem kisebb feladatuk van, mint megmenteni a világot!

Sajnos a tévézés leghíresebb pomponlánya, Hayden Panettiere nem tér vissza, de azért többen is felbukkannak majd az eredeti szériából, úgy is mint Hiro Nakamura (Masi Oka), Mohinder Suresh (Sendhil Ramamurthy), vagy a Haiti (Jimmy Jean-Louis).Okkupert - Szeptember 27.

A sok amerikai között legyen egy norvég is! Az Okkupert (Megszálltak) története szerint Norvégiában radikális természetvédők jutnak hatalomra, és odáig radikalizálódnak, hogy betiltják a kőolaj- és földgázkitermelést. Európa emiatt berezel, és az oroszok segítségét kéri az olajmezők felszabadításában. Nekik pedig nem kell kétszer szólni.

Az Okkupertről továbbá illik elmondani, hogy az itthon is népszerű krimiíró, Jo Nesbo ötlete alapján készült; hogy ez a legdrágább norvég sorozat valaha (10,9 millió dollár a költségvetés); és hogy némi diplomáciai feszültséget is okozott, pedig még el sem kezdődött!Dr. Ken - Október 2.

Ken Jongot főleg a Másnaposok-trilógiából vagy a Community című sorozatból szokás ismerni, és tipikusan olyan figura, akitől vagy a hideg rázza ki az embert, vagy mindig nagyokat nevet rajta. Én hosszas vívódás után arra jutottam, hogy inkább bírom a fickót, mint nem, úgyhogy adok egy esélyt a Dr. Kennek. A saját ötletére épülő sorozatban Jeong egy orvost alakít, akit a stresszes munkanap végén terapeuta felesége vár otthon. A vicc az, hogy Jeongnak tényleg van orvosi diplomája, és még első standup-estjei idején is kórházban dolgozott.The Affair - Október 4.

Tavaly az Affair első évadjában láthattuk a legcsavarosabb történetmesélést, és ezzel együtt a visszapillantások legkreatívabb felhasználását. A sztori lényege az volt, hogy egy férfi és egy nő egymással csalják a házastársaikat, és mindez aztán egy gyilkossági ügyben csúcsosodott. A két főszereplő egy kihallgatáson, egymástól függetlenül mesélte a sztorit, így nemcsak azt láthattuk, hogy miben különböznek az emlékeik, hanem azt is, hogy mennyire máshogy élték meg a közös élményeket. Dominic West és Ruth Wilson mellett értelemszerűen visszatér Maura Tierney és Joshua Jackson is, ezúttal remélhetőleg több játékidővel.Homeland – október 4.

A Homelandnek voltak őrült erős pillanatai és hosszas mélyrepülései is, de reménykedünk, hogy a jól sikerült negyedik évad után az ötödikkel sem hagynak minket cserben. Az elején lesz egy nagyobb váltás: két évet előreugrunk az időben és Berlinben vagyunk, ahol a CIA-tól megvált Carrie (Claire Danes) egy privát biztonsági cégnek dolgozik. Visszatér Peter Quinn (Rupert Friend) és Saul (Mandy Patinkin) is, és állítólag nagyon aktuális lesz a sztori – szerepel benne például a Charlie Hebdo-támadás, Snowden és Putyin is.Casual - Október 7.

Annyira azért nem hangzik izgalmasnak a történet, amelyben egy szingli férfi és frissen elvált nővére összeköltözik és megbirkózik a tinédzsernevelés problémáival, de a Casual rendezője és producere mégiscsak Jason Reitman (Juno, Egek ura), és több epizódban feltűnik benne egyik szerelmem, Eliza Coupe!SuperMansion - Október 8.

A sok élőszereplős sorozat mellett legyen itt egy animációs is, hiszen mégiscsak Bryan Cranston szinkronizál benne! A SuperMansiont a Sony digitális platformja, a Crackle mutatja be, és a szuperhősök világát parodizálja. Cranston adja a hangját Titanium Rexnek, aki a vele együtt élő elfeledett harcosokkal próbálja kitalálni, hogyan lehetnek relevánsak a rohanó világban.

Érdekesség, hogy a Breaking Bad másik főszereplője, Aaron Paul is szerepel egy animációs sorozatban, a BoJack Horsemanben, ami kiöregedett hősök helyett egy lóról szól, akit egykoron imádott a tévé, ma viszont már egyre nehezebben boldogul Hollywoodban.Red Oaks - Október 9.

A pilotot tavaly mutatta be az Amazon, és mostanra kész lett a teljes évad. A helyszín egy elit sportklub, az idő a nyolcvanas évek. Szuper hangulat és jó zenék, tinédzserek és öregek, szerelem és bánat, tenisz és fű. A producer Steven Soderbergh, a rendezők közt pedig ott van David Gordon Green (Ananász expressz) és Amy Heckerling (Spinédzserek) is.Fargo - Október 12.

Szinte mindenki imádta a Fargo első évadját, amely egyszerre tisztelgett a Coen testvérek munkássága előtt és működött saját jogán is karakteres drámaként. A folytatásban teljesen új a szereposztás (Patrick Wilson, Kirsten Dunst, Ted Danson, Jesse Plemons, Nick Offerman), és az idő és a helyszín is más: 1979-et írunk, és Minnesotában és Dél-Dakotában járunk majd. De ugyanolyan brutális lesz, mint az első szezon.

A színészek újak, de az egyik karakter változatlan: Patrick Wilson a fiatal Lou Solversont játssza, akit az első évadban, már idős korában, Molly (Allison Tolman) apjaként ismerhettünk meg.Flesh and Bone - November 8.

Bunheads címmel néhány éve a Szívek szállodája alkotói megpróbálkoztak egy balettes sorozattal. Most itt van egy új versenyző, a Flesh and Bone, amit viszont a Breaking Bad egyik írója (Moira Walley-Beckett) jegyez. Szóval ez nem egy mókás-vicces párbeszédes könnyűség lesz, hanem súlyos tartalom! A nyolcrészes minisorozatban egy fiatal balerina (a valóban balett-táncos Sarah Hay) életének buktatóit követjük majd nyomon.The Man In The High Castle - November 20.

A sorozat, amelynek alapja Philip K. Dick klasszikusa, az Ember a Fellegvárban. A hatvanas években írt alternatív történelmi regényben az Egyesült Államok a második világháború után arra a sorsra jut, hogy területét felosztja egymás között Japán és a náci Németország. Ennek az első részét is bemutatta már az Amazon, az ütős volt, miért ne lenne a folytatás is az?Transparent 2 - December 4.

A Transparent az Amazon eddigi legjobb sorozata, amelynek a főhőse egy transznemű nagypapa (Jeffrey Tambor), aki így-úgy diszfunkcionális, felnőtt gyermekeivel küszködik Los Angelesben, az írója pedig a Sírhant művekből érkezett Jill Soloway. Az első évadot imádtuk, a folytatást nagyon várjuk.


Transparent


Childhood's End - December 14.

Nini, egy másik regényfeldolgozás, egy másik nagy sci-fi írótól! A háromrészes minisorozat Arthur C. Clarke könyvéből, A gyermekkor végéből készült. A történet szerint a világot meghatározó fegyverkezési verseny hirtelen értelmét veszti, amikor megjelennek az idegenek. Ők aztán az emberiség amolyan gyámjai lesznek, de azt, hogy hogyan néznek ki, senki sem tudja. Viszont megígérik, hogy 50 év múlva megmutatják, hogy kik is valójában és mit akarnak!


Kövesd a VS.hu kultúrarovatát a Facebookon!