Tizenhét évet kapott az áldozatát disznóólban elásó gyilkos

-

Tizennégy év szabadságvesztésről tizenhét év börtönre súlyosbította a Debreceni Ítélőtábla annak az embernek a büntetését, aki három és fél évvel ezelőtt meggyilkolta, majd a disznóólban elásta egy ismerősét.


A vádlottat tavaly októberben 14 év börtönre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék. Akkor az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője pedig felmentésért fellebbezett. A Debreceni Ítélőtábla azonban hétfőn úgy döntött, hogy emberölés, emberölés kísérlete és lőfegyverrel való visszaélés miatt tizenhét év börtönre súlyosítja a férfi büntetését. A szabadságvesztés időtartamának megtoldását a vádlott agresszivitásával, valamint azzal indokolták, hogy a férfi a gyilkosságot különös kegyetlenséggel és idősebb ember sérelmére követte el.


A disznók vezették nyomra a rendőrséget

2012 szeptemberében az ittas vádlott Tiszadob külterületén megfenyegette szomszédjait, hogy megöli őket, ezért azok feljelentették őt a rendőrségen. A rendőrök a házkutatás során egy engedély nélkül tartott, átalakított géppuskát találtak nála. A vádlott ezután elhatározta, hogy a telkére behatoló ismeretlenek ellen villanyvezeték-rendszert fog kiépíteni a telkén belül, így az áramot kivezette, és egy ideig működtette is az emberi élet kioltására alkalmas rendszert. Majd októberben a férfi behívta magához a háza előtt kerékpározó ismerősét, és együtt pálinkáztak. Összeszólalkoztak, majd a férfi egy bottal akkora erővel vágta fejbe az ismerősét, hogy az még a helyszínen meghalt. Ezután a lemeztelenített holttestet a disznóólban elásta. Néhány nap múlva azonban a disznók kitúrták a tetemet, ekkor a férfi megkérte a vejét, telefonáljon a rendőrségre, hogy talált egy koponyát. A rendőrök ezt követően találták meg a sértett holttestét.


A vádlott tagadta a bűncselekmények elkövetését.