Tizenhat év után magyar bíró az olimpiai cselgáncsversenyeken

Fotó: MTI/EPA / Makszim Sipenkov

-

Fridrich Annamária egy tizenkét tagú csapat egyetlen magyar tagja. Rajta kívül csak öt bírót hívtak meg Európából.


A judoinfo.hu beszámolója szerint Jan Snyders, a nemzetközi bíróbizottság vezetője hétvégén, a lengyelországi európai szemináriumon jelentette be a névsort, amelyben szerepel Fridrich Annamária is.


Európából hat - a magyar mellett spanyol, orosz, francia, grúz és cseh - bíró, Ázsiából és Amerikából három-három - japán, kínai, mongol, amerikai, mexikói és brazil - bíró, továbbá egy afrikai és egy ausztrál lehet majd ott az olimpián.Magyar bíró legutóbb 16 éve szerepelt nyári játékokon. Sydney-ben Tardos János tevékenykedhetett a tatamin.

„Minden idők legjobb bírócsapatát szeretnék összehozni a riói olimpiára a sportvezetők, ezért eddig sohasem tapasztalt intenzitással kellett végigcsinálnunk az utóbbi évek válogató versenyeit, hogy kellően összeszokjunk" – idézte Fridrich Annamáriát a honlap.

A magyar bíró - aki az olimpiai csapat egyetlen női tagja - évek óta ott van a legnagyobb versenyek porondján, érmes meccseket, világbajnoki döntőket vezetett, csak tavaly huszonnégy rangos nemzetközi viadalon - köztük az asztanai világbajnokságon - több száz mérkőzésén bíráskodott kiváló eredménnyel - emlékeztet a judoinfo.hu.