Tízemeletes panelben gyulladt ki egy lakás Pécsett

-

A harmadik emeleten gyulladt ki egy lakás vasárnap délelőtt, a tűzoltók a füst miatt senkit nem engedtek ki a lakásokból. Mire kiértek, a lakásban nem volt senki, a házban összesen ketten szenvedtek enyhe füstmérgezést.


A pécsi hivatásos tűzoltók több járművel és egységgel kezdték meg a tűz oltását, valamint a lakások átvizsgálását. Az egységek a tűzzel érintett lakásban vasárnap délben még dolgoztak a lángok elfojtásán, az épület külső homlokzatán pedig egy vízsugárral gátolták a lángok terjedését – közölte a katasztrófavédelem.


A lépcsőház füsttel telítődött, ezért az esetlegesen otthon tartózkodók nem hagyhatták el a lakásaikat. A tűzoltók megkezdték az épület átszellőztetését.

Az első helyszíni információk szerint a konyhából indult a tűz, majd a lángok átterjedtek az előszobába is. Az épületben két ember lélegzett be kisebb mennyiségű füstöt, őket enyhe füstmérgezés gyanújával kórházba vitték. Szintén kórházba vitték kivizsgálásra azt az embert, aki a tűz keletkezésekor a lakásban tartózkodott, ám később elhagyta azt.