Tízből négy vezetőt lecseréltek, hogy megelőzzék a visszaéléseket

-

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) korábbi vezetőinek 40-45 százalékától vált meg a szervezet annak érdekében, hogy megelőzzék a korábbi időszakban tapasztalt visszaéléseket – erről Gyuricza Csaba, a hivatal elnöke beszélt a Magyar Időknek adott, szombaton megjelent interjújában.


Gyuricza kijelentette, hogy a hivatalnál dolgozó 1800 munkatárs tisztességesen végzi a dolgát. „Nagyon sok ember nagyon sok pénzzel dolgozik a szervezetben, és tudjuk, hogy ahol sok pénz és sok ember fordul meg, ott a korrupció is felüti a fejét” – mondta. Anélkül, hogy konkrét neveket vagy posztokat említett volna, elmondta: a kulcspozíciók 40-45 százalékában leváltották a korábbi vezetőket.

A területalapú támogatásokkal kapcsolatos csalássorozatban összesen 84 személy ellen emelt vádat az ügyészség. Ebből hárman a hivatal vezető beosztású alkalmazottai voltak.

Arról is beszélt, hogy számos féket iktattak a rendszerbe, hogy a visszaélésekre minél gyorsabban fény derüljön. Példaként említette, hogy így bukott ki az a mintegy 127 hamis bizonyítvány és oklevél is, amelyekkel a fiatalgazda-pályázatok kapcsán próbáltak jogosulatlanul pénzt szerezni az érintettek.