Tíz perc alatt rúgták ki Mourinhót a Chelsea-től

Fotó: AFP / BEN STANSALL

-

A karácsonyi ebéd után közölték a verdiktet a portugállal, aki eztán egyedül pakolta össze a cuccait, majd távozott.


Biztos, hogy nem a csütörtöki volt a Chelsea történetének legvidámabb karácsonyi ebédje, írja a José Mourinho menesztésének bennfentes részleteit taglaló cikkében a Telegraph munkatársa.

A játékosok már a délelőtti, nem túl intenzív edzésen sejtették, hogy a nap vége még szomorúbb lesz, amit csak alátámasztott Mourinho látványos rosszkedve, és a frissen borotvált koponyájának kissé bizarr látványa.


Ki gondolta volna ezt még tavasszal?


Kora délután a cobhami edzőközpontban, ahol a szokásos közös karácsonyi ebédre gyűltek össze a játékosok és a klub munkatársai, megjelentek a vezetőség nyakkendős képviselői is, a játékosok pedig rögtön találgatni kezdték, hogy ez vajon a menedzser londoni pályafutásának végét jelenti-e. Röpködtek az SMS-ek, miközben Bruce Buck, a Chelsea elnöke, és Eugene Tenenbaum klubigazgató kurta, mindössze 10 percig tartó beszélgetés végén hivatalosan is kirúgta Mourinhót.

A vezetőség a játékosokat nem tájékoztatta a döntésről, így mindenki elindult haza Cobhamből, miközben izzottak a telefonok, Mourinho, immár korábbi játékosai egymást hívogatták, SMS-eket küldtek, és a WhatsApp-on keresztül beszélgettek arról, amit rajtuk kívül már mindenki tudott.


Szomorú látvány...


A portugál szakember második londoni eljövetele szomorú véget ért tehát. Ennél már csak az a filmrendezőket megihlető jelenet lehetett szomorúbb, ahogy Mourinho az edzőközpont irodaépületében magányosan összepakolja a cuccait, kiüríti a fiókjait, letakarítja az íróasztalát, majd a rá váró fotósok között, arcát elrejtve egy Jaguar anyósülésébe süppedve végleg elhagyja a Chelsea-t.