Tíz napja eltűnt izraeli turistát öltek meg Tiszakécskén

-

Az izraeli sajtó értesülései szerint a 40 éves Ofir Gross holttestét találták meg a rendőrök Tiszakécskén. Szülei már úton vannak Magyarországra, hogy azonosítsák a férfit, aki április 21-e óta nem adott magáról életjelet.


A rendőrök egy erdőben találtak rá az izraeli féri holttestére, aki a családja tudomása szerint egy barátjánál lakott Tiszakécskén – írja a Times of Israel. A barátnak azonban Budapestre kellett utaznia, Gross pedig Debrecenbe indult, ám valahol út közben nyoma veszett.


Az izraeli hatóságok a Jerusalem Postnak is megerősítették, hogy egy erdőben holtan találták a férfit, aki egyetemi tanulmányai befejezése után utazott Magyarországra. Eltűnése előtt állítólag egy szemtanú látta is sörözni Budapesten. Ételt nem rendelt, és hotelszobát sem vett ki, mert túl drágának találta – írja a lap.A magyar rendőrség csak annyit közölt, hogy a Bács-Kiskun megyei rendőrök szombaton este egy tiszakécskei ingatlanban egy izraeli állampolgárságú férfi holttestét találták meg, akit az elsődleges adatok szerint meggyilkoltak.

„A bűncselekménnyel összefüggésben elfogott N. K. 21 éves kocséri és S. E. 19 éves lakiteleki lakosokat a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztály munkatársai emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki” – olvasható a police.hu-n.