Tíz évre ítélték a gyerekeit évekig zaklató férfit

Fotó: MTI / Béla Fotós

-

A családját terrorizáló férfi többször megverte, fenyegette és zaklatta a saját és nevelt gyerekeit is.


Tíz év fegyházra ítélt a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki éveken át bántalmazta, molesztálta a saját gyerekeit A törvényszéki szóvivő azt mondta, hogy az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A vádlott az élettársával együtt nevelte saját három gyerekét két lányt és egy fiút , valamint az asszony két lányát, akkor még mind az öten kiskorúak voltak.

A férfi nyolc évig, ittasan naponta verte élettársát és saját, most tizenkét és tizenhat éves lányát. Nem egyszer előfordult az is, hogy kizárta a családját a házból, máskor pedig pofozta, rugdosta, nadrágszíjjal verte a gyerekeit. Egyik lánya a bántalmazások nyomait úgy titkolta a külvilág előtt, hogy gyakran napokig nem ment iskolába.

A férfi a nagyobbik lányát nem kedvelte, és több alkalommal is veréssel büntette. Így volt ez 2010-ben is, amikor egyik este visszalökte a kádba a fürdés végén éppen kiszálló gyereket, majd fojtogatni kezdte, közben azt kiabálta, hogy megöli. Jutott az ütlegelésből a nevelt lányoknak is, vagy többször is előfordult, hogy kutyáikat felakasztotta a házuk gerendájára, amit a gyerekeknek végig kellett nézniük. Sőt, olykor a tetemeket is velük ásatta el a kertben.

A férfi és élettársa – néha egy másik nővel hármasban – többször is a gyerekei előtt közösültek, volt, amikor nagyobbik lányát is szexre akarta kényszeríteni. A kislány ellenállását veréssel próbálta megtörni, később pedig előfordult, hogy a gyereket odakötözte az emeletes ágyhoz, majd magára hagyta.