Az ügyészség korábban fegyházban letöltendő büntetést szorgalmazott, de az eljáró tanács végül börtönfokozatot határozott meg – közölte a lappal L. József jogi képviseletét ellátó ügyvéd. Willi Ildikó hozzátette: a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe korábbi ügyfele egészségi gondjait: súlyos látási problémákkal küszködött, és mentálisan sem volt teljesen ép.

L. József 2013 áprilisában az utcán ismerkedett meg Király Tamással, majd felmentek a divattervező lakására, ahol összevesztek, és L. egy nadrágtartóval megfojtotta Királyt. A vádlott ezután a lakásban talált sporttáskába különféle számítástechnikai eszközöket és mobiltelefonokat pakolt be, majd elhagyta a helyszínt.

Két nappal Király holttestének felfedezése után a rendőrség országos körözést adott ki L. József ellen, akit a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Farkaslyuk községben, a testvérééknél találtak meg.

Király Tamás halála megrázta a divatvilágot. A gyilkosság után másfél évvel a Tranzit kortárs művészeti csoportosulás mutatta be munkásságát a Nyitott kapuk: Király Tamás ’80s című kiállításon.