Tíz évet kapott a kalapácsos gyilkos

-

Fiatalabb barátját ölte meg a tompai férfi.


Jogerősen tíz év börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a tompai férfit, aki egy kalapáccsal megölte nála majdnem 30 évvel fiatalabb barátját, aki a szeretője is volt.

A gyilkosság még 2013 márciusában történt. A most 57 éves vádlott a 2000-es évek elején épített egy tanyát Tompán, ideje nagy részét ott töltötte. Fiatal, homoszexuális férfiak társaságát kereste, többükkel is volt kapcsolata. 2009-ben ismerkedett meg a későbbi áldozattal, az akkor 17 éves fiúval. Szoros baráti és szexuális viszony alakult ki köztük, gyakran vitatkoztak, az egyik konfliktusuk 2011-ben úgy ért véget, hogy a most elítélt férfi egy vascsővel háromszor fejbe vágta a fiút, akkor könnyebb sérüléseket szenvedett.

Két évvel később viszont már tragédiába fulladt a veszekedésük: az idősebb férfi egy kalapáccsal többször is fejen ütötte áldozatát, és miután az a földre esett, még egyszer lesújtott rá. A holttestet a tanya mögött, egy gödörben rejtette el, hamuval és háztartási hulladékkal fedte be. A fiatalembert sokáig eltűntként keresték, nagy erőkkel egy a tanyához közeli erdőt is átkutattak, majd a közigazgatási eljárást július 1-jén lezárták. A vizsgálat augusztus 22-én indult újra, ekkor vizsgálták át a tanyát és találták meg a holttestet. A szakértői vélemény szerint az áldozat már az elföldelés előtt életét vesztette.

A táblabíróság mostani döntésével – enyhítő körülményekre tekintettel – mérsékelte a vádlottra első fokon kiszabott tizennégy éves büntetést.