Titoktartást követel az elnöki hivatal a túlhajtott párizsi fodrásztól

Fotó: POOL / PHILIPPE WOJAZER

-

Naponta többször megfésüli Francois Hollande elnököt, és ezért csaknem havi 10 ezer eurót rak zsebre, de ezért senki ne irigyelje Olivier-t.


3,1 milliót keres forintban Francois Hollande személyes fodrásza, nem számítva az alkalmankénti szállásköltséget és egyéb juttatásokat. Soknak tűnik ez a havi gázsi, de az elnöki hivatal nem kényeztetésből fizeti öt éven át a szakembert. A magas fizetés indoklása, hogy Olivier munkanapja nagyon korán kezdődik, folyamatos időbeosztással, minden reggel - és ahányszor csak napközben szükséges - újrafésüli az elnököt. Ugyanígy tesz Hollande minden nyilvános megszólalása előtt, beleértve a hétvégéket is.

A Le Canard enchainé megkereste a fodrász ügyvédjét, aki elmondta, hogy kizárólagos szerződésről van szó, amelynek értelmében az ügyfele bezárta párizsi szalonját, huszonnégy órában áll az elnök rendelkezésére és soha nem helyettesítik. Nem volt ott a gyerekei születéseinél, és akkor sem, amikor kórházba kerültek.

A szatirikus hetilap idézi a szerződésből, hogy a fodrász köteles a legnagyobb titokban tartani a munkájával kapcsolatos minden részletet és azokat az információkat, amelyekről a munkája közben értesül.