Titokban ment el a győri kórházból a szír, aki az alvázról esett le

Fotó: MTI/EPA / Etienne Laurent

-

A Kisalföld értesülése szerint egy kis konspiráció segítségével már Svédországban gyógyul a 16 éves menekült.


A szír fiú júliusban egy kamion alvázáról esett le Hegyeshalomnál, és át is ment rajta a teherautó.


Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója akkor elmondta, hogy a fiú kivérzett állapotban, életveszélyes sérülésekkel került kórházba, megrepedt a hasfala, sérült a mája és a lépe, eltört a medence- és a combcsontja. Több órán keresztül, többször műtötték, huszonkét egység vért adtak neki.

Amikor már jobban volt, a győri online hírportálnak, a Kisalföldnek elmondta, hogy a szülei küldték Svédországba, ahol az unokatestvére várta. Most viszont már csak egy rövid levelet hagyott maga után, amelyben mindenkinek megköszönte a segítséget, és hozzátette, hogy egyszer még szeretné mindezt meghálálni.
Tisztelettel: Zana

- állt a levél végén.


A Kisalföld úgy tudja, Zana titokban kezdett szervezkedésbe, azt követően, hogy valakitől úgy hallotta, hogy a rendőrség ki fogja hallgatni. Megijedt, de mindezt sikerült magában tartania. Olyannyira, hogy senkinek egy szót se szólt, az egyik segítővel még azt is megbeszélte, hogy délután mit enne szívesen.

Délelőtt tizenegykor viszont az unokatestvér megérkezett Svédországból, a kórház bejárata elől pedig elindult Zanával az autó – egy másik, kinti kórházba. Zana még nem gyógyult meg, medencetörése miatt még hosszú rehabilitáció vár rá.