Titok a terroristákkal végző rendőr kiléte

Fotó: AFP / LLUIS GENE

-

A barcelonai merénylet után túlórát vállalt, négy támadót lőtt le a volt katona.


Súlyos sokkot kapott a katalán rendőr, aki lelőtte a cambrilsi terrortámadás négy elkövetőjét – írja az El Mundo. A cambrilsi hősnek elnevezett tiszt, a spanyol légió volt tagja rendőrségi pszichológusoktól kap segítséget. A rendőr megölt négy férfit az öt merénylő közül, akik fegyverekkel és késekkel felfegyverkezve akartak támadást elkövetni.

A katalán rendőr azután cselekedett, hogy Cambrilsban a terroristák áthajtottak egy rendőrségi ellenőrző ponton, megpróbáltak áthajtani egy másodikon is, és mindenkit megpróbáltak elütni. Amikor gépkocsijuk balesetet szenvedett, halálra késeltek egy nőt.

A helyzet súlyosságát felismerve a rendőr – akit "fegyverhasználatban rendkívüli képességekkel és gyors döntéshozó képességgel" jellemeztek –, lelőtt négy terroristát. A barcelonai merénylet után a rendőr önként vállalta a túlórát.

A rendőrség mindent megtesz, hogy ne derüljön ki a kiléte, a terroristák megtorlásától így akarják megvédeni a rendőrt és családját.


Frissítés: Az MTI hírének első változatában rendőrnőről írtak. A később kiadott pontosítás szerint férfi végzett a terroristákkal. Cikkünket javítottuk.