Tisztasági betéttel versenyez Nico Rosberg

Fotó: MTI/MTVA / Diego Azubel

-

HÁTTÉR

Különös módszerrel védekezik az izzadság ellen a Mercedes német pilótája.


Az Ausztrál Nagydíjon csapattársa, Lewis Hamilton mögött célba ért német pilóta a Sky Sports riporterének nyilatkozott arról, hogy izzadságproblémákkal küzd a versenyeken. Azt is elmesélte, hogyan kezeli a helyzetet.

  • Nico Rosberg: Van egy kis probléma a szememmel, amikor sokat izzadok, ezért van a fejpánt. Igazából a sisakomban is van egy fejpánt-szerű valami, ez az én trükköm, de elmondhatom Neked. Berakok egy női… öhm… hogy hívod? A dolog, amit a fehérneműbe teszel.
  • Sky Sports: Harisnya?
  • Nico Rosberg: Nem, a fehérnemű belsejébe.
  • Sky Sports: Tisztasági betét?
  • Nico Rosberg: Tisztasági betét – ezt teszem a homlokomra a sisakom alá, hogy felszívja az izzadságot.


Wolff helyett Sutil

A német Adrian Sutil lett a Forma-1-es Williams istálló tartalékpilótája. A csapat csütörtökön, a hétvégi Malajziai Nagydíj helyszínén jelentette be a 32 éves versenyző szerződtetését. Frank Williams, az istálló alapítója és vezetője kiemelte, hogy mivel Sutil az előző szezonban végig versenyzett, komoly tapasztalattal rendelkezik a hibrid-hajtású, mostani autókkal kapcsolatban, ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy szükség esetén azonnal át tudja venni a volánt valamelyik pilótától.

A Williamsnek Susie Wolff a tesztpilótája, a 21 éves brit Alex Lynn pedig szintén a csapat versenyzője, de egyikük sem indult még futamon az F1-ben. Sutil tavaly a Sauber alkalmazásában állt, 2007-es debütálása óta 124 pontot szerzett, vezetett a Spykernél és a Force Indiánál is. A Williams autóit a brazil Felipe Massa és a finn Valtteri Bottas kormányozza az idén.