Tippelje meg, melyik lesz esőmentes a következő öt nap közül!

Fotó: VS.hu / Hirling Bálint

-

Nagyon azért ne aggódjanak, a Köpönyeg.hu ígérete szerint péntektől visszatér az igazi – de szélsőséges hőségtől mentes – nyár. A Balaton visszamelegedése 23-24 fokról indul.


Csütörtök
Délelőtt erősen felhős, vagy borult lesz az ég és többfelé alakulhat ki eső, záporeső. A délutáni órákban átmenetileg csökkenhet, szakadozhat a felhőzet és egyre kevesebb helyen várható csapadék. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél. Hidegfronti hatás terheli a szervezetünket. Reggel 14 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk, délután északnyugaton 17 és 23, máshol 24 és 30 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Péntek
Hajnalban és reggel még borús idő lesz többfelé esővel, záporral. Napközben nyugat, északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap.Délután kellemes meleg várható: a hőmérséklet 26 fok körül alakul.

Szombat
Túlnyomóan napos időre számíthatunk. Nem lesz eső. 29 fok körüli nyári melegre van kilátás.

Vasárnap
Nyugat felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és főleg a déli óráktól egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. 30 fok körüli hőség valószínű.

Hétfő
A magasra törő gomolyfelhőkből több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A délkeleti szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 30 fok körüli értékeket mérhetünk délután.