Tiltható a vallási jelképek viselése a munkahelyeken

Fotó: AFP / ATTA KENARE

-

A munkáltatóknak joguk van semleges arculatot mutatni az ügyfelek felé, ezért megtilthatják a vallási jelképek viselését.


Nem minősül közvetlen hátrányos megkülönböztetésnek, ha egy vállalkozás belső szabálya a munkahelyen megtiltja a politikai, filozófiai vagy vallási jelkép látható viselését – mondta ki ítéletében az Európai Unió Bírósága kedden.

Az ügy előzménye a muzulmán vallású Samira Achbita és a G4S vitája. Achbita 2000 februárjától volt a biztonsági cég recepciósa, és ekkor a G4S-nél íratlan szabály volt, hogy az alkalmazottak a munkahelyen nem viselhetnek vallási szimbólumokat. Achbita 2006 áprilisában közölte a munkáltatójával, hogy a jövőben munkaidőben is fejkendőt szeretne viselni. A vállalat vezetése ezt megtiltotta, mert az ellenkezik a vállalkozás semlegességi törekvésével. A nőt elbocsátották, miután továbbra is hordani szerette volna a fejkendőt.

A munkáltató azon szándéka, hogy semleges arculatot mutasson a magán- és az állami ügyfelei felé, jogszerű – mondta ki az uniós bíróság.