Tiltanák a meleg étel osztását a Verseny utcai tranzitzónában

-

Valójában menekülttábor lenne a Verseny utcai, nem pedig tranzitzóna. A Migration Aid szervezetnek a főváros megbízottja elmondta, hogy rendőrök őriznék a zónát, és huzat lenne a sátrakban, hogy kisebb legyen a menekültek komfortérzete.


A Nol.hu írta meg, hogy a Magyarországra érkező menekülteket segítő Migration Aid csoport a fővárossal tárgyalt a Verseny utcai tranzitzónáról. ) „A koncentrációs táborokra vonatkozó asszociációkat felejtsék most el” – kezdte a főváros képviselője a megbeszélést.

A Verseny utcai befogadóállomást rendőrök őriznék, kerítés venné körül, és csak karszalaggal lehetne belépni. A tábor 800 fő befogadására lesz alkalmas, katonai sátrakból áll majd, amelyek mindkét oldalukon nyitottak lennének. „Járjon bennük a levegő, és a hűvösebb őszi éjszakákon a menekültek ne érezzék magukat olyan kényelmesen” – ezzel indokolta a megoldást a főváros képviselője egy önkéntes szerint.

Hasonlóan a komfortérzet csökkentését fogja szolgálni, hogy ki lehet majd menni ugyan a táborból, de nem biztos, hogy vissza is engedik a menekülteket. A tábornak nem az a célja ugyanis, hogy a menekültek minél tovább maradjanak, hanem az, hogy minél hamarabb továbbmenjenek a számukra kijelölt befogadóállomás felé.

Ennek a jegyében a meleg étel osztása is meg lesz tiltva a zónában.

A főváros elismerte: a pályaudvarokon továbbra is szükség lesz önkéntesekre, hogy a vonatokról leszálló menekülteket a kijelölt helyre kísérjék.