Tiltakoznak az origós újságírók a főszerkesztő leváltása miatt

Fotó: VS.hu/Zagyi Tibor / VS.hu/Zagyi Tibor

-

Nem látja biztosítottnak az Origo szerkesztősége, hogy a Sáling Gergő főszerkesztő leváltásával előállt helyzetben folytassa munkáját - közölték a lap újságírói.


„Az Origo szerkesztősége nem ért egyet Sáling Gergő főszerkesztő leváltásával, mivel a szerkesztőség életét, a lap irányvonalát befolyásoló döntésnél, illetve az új főszerkesztő kiválasztásánál a szerkesztőség véleményét nem vették figyelembe. A jelenlegi helyzetben az Origo szerkesztősége nem látja biztosítottnak, hogy az eddigi munkáját továbbra is folytassa” - ezt közölte a hírportál szerkesztősége. Az állásfoglalást a cink.hu tette közzé.


Főszerkesztőváltás az Origónál

Hétfőn derült ki, hogy váratlanul menesztették az Origo tavaly novemberben kinevezett főszerkesztőjét, Sáling Gergőt. A 444.hu azt írta, menesztése hátterében politikai okok állnak: a lap szerint a felmondás közvetlen kiváltó oka a Lázár János kétmilliós hotelszámlájáról szóló cikksorozat volt. A hivatalos közlés szerint Sáling Gergő közös megegyezéssel távozik az Origótól. Az Origo Zrt. cáfolta, hogy politikai okok húzódnának a főszerkesztőcsere hátterében. A cég az integrált tartalom-előállítási stratégia változásával indokolta a menesztést.