Tilos szemetet égetni

-

Nem rendelkezik megfelelő hulladékgazdálkodási engedéllyel Veresegyház önkormányzata, ezért leállíttatta a város Ivacs településrészén található hulladéktelepen a szemétégetést a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala - írta a szombati Népszava.


Az önkormányzat engedélye nyílt területen zajló, irányított égetésre vonatkozik, ám a területen nemcsak tiszta fa és növényi hulladékot, hanem csomagolási hulladékokat, ragasztott OSB lapokat, laminált falemezeket, kezelt fából készült ládák műanyag leszorító pántjait, illetve azok égett maradványait is felfedezték a környezetvédők.

Az önkormányzat szerint minden legális, a katasztrófavédelem engedélyével történik, a környezetvédők azonban bejelentést tettek az illetékes kormányhivatalnál, ahol vizsgálatot indítottak az ügyben.

Az érdi járási hivatal a lap megkeresésére közölte: a területre az önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet (GAMESZ) szállította a hulladékot, ám nem rendelkezik az ingatlanra vonatkozó, hatályos hulladékgazdálkodási engedéllyel.