Tilda Swinton szerelmi négyszögével zár a Titanic

Forrás: Titanic filmfesztivál

-


Végre kiderült néhány konkrétum az idei, 23. Titanic filmfesztiválról. Április 7. és 16. közt rendezik, de utolsó nap már csak a korábban bemutatott filmek ismétlő vetítéseit tartják.


A nyitófilm a Tanna című ausztrál alkotás lesz, amely a tavalyi velencei filmfesztiválon mutatkozott be, és egy ősi, csendes-óceáni törzs világába kalauzol, ahol egy fiatal szerelmespár szembeszáll a törzs szigorú hagyományaival.

A zárófilm a Szerelmes lettemet is jegyző Luca Guadagnino A Bigger Splash című új filmje lesz, amelyben a rocksztárt alakító Tilda Swinton, a pasija (Matthias Schoenaerts), a volt szerelme (Ralph Fiennes) és annak a lánya (Dakota Johnson) bonyolódik tragédiába forduló szerelmi sokszögbe. Az A Bigger Splash valószínűleg nem kerül nálunk rendes moziforgalmazásba, így érdemes a Titanicon elcsípni, ahol 16-án többször is levetítik.

A most bejelentett két filmen és a múlt héten nyilvánosságra hozott két alkotáson kívül a fesztivál további filmjeiről még nem adtak hírt. Annyit tudni, hogy lesz szokás szerint versenyszekció, mellette pedig a következő blokkok kapnak helyet: Fesztiválkedvencek, Amerikai függetlenek, Ázsiai szelek, A sötét oldal, Filmdokk. Ezeken kívül rövidfilmeket is vetítenek majd.

A díjakról a következő zsűri dönt: Hrönn Marinósdóttir, a Reykjavíki Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója (zsűrielnök), Balsai Móni színésznő és Reisz Gábor filmrendező.