Tikkasztó, rekkenő, tartós hőséggel kalkuláljon

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Az ország nagy részére már kiadták a hőségriasztást. A víznél nyaralók ezt talán nem bánják, a többiekről viszont csuroghat a veríték – derül ki a Köpönyeg.hu legújabb előrejelzéséből.


Csütörtök

Délelőtt ragyogó napsütésre számíthatunk, eső biztosan nem alakul ki. A déli óráktól erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csak elvétve - főleg a hegységeinkben - alakulhat ki zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Reggel 16 és 21 fok közé süllyed a hőmérséklet, délután 34 fok körüli értékeket mérhetünk.

Péntek
Derült idő várható, csak kevés gomolyfelhő jelenik meg az égen. Frissítő zápor, zivatar csupán elvétve fordulhat elő. Marad az országos hőség: 32-37 fokos meleg lesz.

Szombat
Tikkasztó meleg lesz, szinte zavartalan napsütéssel. Esetleg az esti órákban délkeleten fordulhat elő zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél néha megélénkül, egyébként mérsékelt marad a légmozgás.

Vasárnap
Érdemes lesz vízparton tölteni a napot, ugyanis folytatódik a rekkenő hőség. A csúcshőmérséklet elérheti a 35-36 fokot. Túlnyomóan napos időre van kilátás, kicsi az esély csapadékra.

Jövő hét
Alig lesz változás az időjárásban, tartós hőség ígérkezik sok napsütéssel. Csupán néhány fokot szelídülhet a nagy meleg. A másodfokú hőségriasztás augusztus 10-én 24.00 óráig tart, de ha szükségesnek tartja, a az országos tisztifőorvos meghosszabbíthatja azt.