Tibi atya bocsánatot kért a belga egészségügyi minisztertől

Fotó: BELGA / JASPER JACOBS

-

Maggie de Block ugyebár nem mondott semmit a magyarokról, mégis szétszedték a Facebookon. A Tibi atya viccoldal azzal magyarázza félresikerült posztját, hogy nem tud minden az internet felbukkanó hírt ellenőrizni.


Kedves Maggie!
Ezúton szeretném kifejezni bocsánatkérésemet a félreértésért, nekem nincs a súlyával bajom. Az egészség kérdése már más tészta! Ha erre jár, beugorhatna hozzám, hogy elbeszélgessünk róla egy üveg pálinka felett.

A rendkívül népszerű Tibi atya nevű vállalkozás így szór hamut a fejére, amiért – másokkal együtt – bedőlt azoknak a híreszteléseknek, melyek szerint Maggie de Block belga egészségügyi miniszter azt mondta, hogy a magyarok egészségtelenül élnek. „Tekintsük hivatalosan is elismertnek a tényt, hogy a belga egészségügyi miniszter sosem mondott rólunk ilyesmit!” – olvasható egyebek közt Tibi atya új posztjában, amelyben köszönetet mond a 444.hu-nak, amely utánajárt a dolognak, és kiderítette, a belga politikus nem mondott ilyesmit.

Tibi atya hangsúlyozza, hogy a tényfeltárást ezentúl sem tartja feladatának, a jövőben is minden általa érdekesnek tartott aktualitásból viccet gyárt, így követőinek azt tanácsolja, „ne kezeljék az oldal poénjait hírekként, hacsak nem kocsmákról vagy bulikról van szó!”


Tekintsük hivatalosan is elismertnek a tényt, hogy a belga egészségügyi miniszter sosem mondott rólunk ilyesmit! Mikor...

Szerző: Tibi atya2015. december 2.