Thürmer Gyula követné a görögök példáját

Forrás: MTI / Marjai János

-


„Azt üzenjük a hazai tőkéseknek, ne üljenek a babérjaikon: Görögország nincsen messze” – ezt Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke mondta szombaton Kádár János sírjánál, a politikus halálának 26. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.

A görög válságra „megoldás, kiút csak egy van: folytatni a harcot a tőke ellen, kilépni az Európai Unióból, népi, dolgozói hatalmat teremteni, megadóztatni a gazdagokat” – mondta. Hozzátette: „ha azt akarjuk, hogy a dolgozó emberekről szóljon az élet, akkor szocializmus kell”, amely fellép a tőke, a NATO és az EU ellen.

Bejelentette: pártja aláírásgyűjtést indít a normális élet megteremtése érdekében, hogy akár milliók támogatásával „mutassuk meg a világnak, hogy mi vagyunk többen”.

Thürmer Gyula mintegy százötven fős, zömében idősekből álló hallgatósága előtt arról beszélt: „Kádár János unokái vagyunk”, az ő három évtizedes vezetése alatt jobb volt, és azok is boldogulhattak, akik nem értettek ugyan egyet a rendszerrel, de nem is léptek fel aktívan ellene.