Thürmer az Összefogástól és a Jobbiktól is lopna szavazatot

Fotó: MTI/Kollányi Péter / MTI/Kollányi Péter

-

A Munkáspárt elnöke szombaton kaposvári sajtótájékoztatóján azt mondta, a somogyi falvakban, városokban tett látogatásai is arról győzték meg, hogy „az emberek másfajta politikát, más életet, más Magyarországot akarnak” – adta hírül az MTI.


A Munkáspárt elnöke szombati, kaposvári sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a Munkáspártnak több mint kétszer annyi – harminchárom – egyéni jelöltje van az idei választáson, mint négy éve volt, és most országos listát is tudtak állítani. Thürmer Gyula úgy véli, a baloldalt a Munkáspártban találják meg az emberek, abban a pártban, amely 25 éve a dolgozó emberek mellett áll. Azt mondta, azt tapasztalja, hogy az emberek félnek a Jobbik megerősödésétől.

„Egyre több ember érti meg, hogy ha a Jobbikkal szemben fel akarnak lépni, akkor a Munkáspártra kell szavazni”
– tette hozzá. A Munkáspárt elnöke a legnagyobb gondnak azt tartja, hogy az embereknek nincs munkájuk, szerinte a közmunka nem jelent megoldást. „A megoldást az jelentené, ha magyar dolgozókra, magyar vállalkozókra támaszkodnánk” – hangsúlyozta. A párt programjáról elmondta: visszaszorítanák a külföldi tőkét, korlátoznák a profit kivitelének lehetőségét, fejlesztenék a mezőgazdaságot – szerintük nem búzát és kukoricát, hanem zöldséget, gyümölcsöt kell termeszteni –, lakásépítési programot indítanának, autópályákat építenének, fejlesztenék az idegenforgalmat magánvállalkozások bekapcsolásával, a legkisebb településeken is elérhetővé tennék az egészségügyet és az oktatást.
„A Munkáspárt biztos munkát akar az embereknek teremteni, biztos munkával biztos jövedelmet”
– hangoztatta Thürmer Gyula. Úgy vélekedett, hogy Magyarország 25 évvel ezelőtt helytelen irányba indult el. Egy közelmúltban elkészült közvélemény-kutatásra hivatkozva közölte, „az emberek közel fele véli úgy, hogy jobb volt a szocializmus esztendeiben, mint jelenleg”. Ebből tanulni kellene – jegyezte meg. A párt elnöke a sajtótájékoztatón bemutatta Szép Erzsébetet, aki a barcsi központú választókerületben indul a Munkáspárt jelöltjeként. A Kadarkúton élő jelölt a helyi nyugdíjasklub elnöke és az énekkar vezetője.