Tévezt is lefejelték a szezonnyitó barátságos Boca–River-meccsen

Fotó: AFP / JUAN MABROMATA

-

Hozott még a meccs 40 szabálytalanságot, öt kiállítást és tizenegyest is. Elindult az argentin fociszezon!


Az argentin üdülővárosban, Mar del Platában rendezte meg a szezonnyitó háromcsapatos tornát a Boca Juniors, a River Plate és a Racing Club.


A barátságos torna csúcspontja természetesen a két Buenos Aires-i gigász jó hangulatú találkozója volt a kies nyaralóhelyen. A jó hangulat 10 percig tartott, amikor a Bocába beilleszkedni igyekvő, a portugál Sportingtól frissen igazolt Johanthan Silva úgy meg nem rúgta a River játékosát, Gabriel Mercadót, hogy az nem tudta folytatni a játékost – Silvát pedig kiállította a játékvezető.


River–Boca barátságos


A 17. percben esett a mérkőzés egyetlen gólja: Carlos Tévez ütött kézzel a labdába a Boca tizenhatosán belül, amiért büntetőt rúghatott a River, amit Leonardo Pisculichi gólra is váltott. A mérkőzés békés mederben folydogált, alig 40 szabálytalanságot írhattak be a jegyzőkönyvbe, miközben a 78. percre a Boca Juniorsnak már csak hét mezőnyjátékosa maradt két újabb kiállításnak köszönhetően (egyik egy hétköznapi szabálytalanság, a másik a játékvezető inzultálása miatt).

Ekkor került elő a „sportszerűség”: Jonathan Maidana megpróbálta lefejelni a Boca sztárját, Carlos Tévezt, amiért ő is kapott egy pirosat, majd még egy River-játékos a kiállítás sorsára jutott.

A Boca három nappal később – három eltiltottja nélkül – állt ki a Racing Club ellen, és két újabb kiállítással (valamint a 4-2-es vereséggel) tette feledhetetlenné a Mar del Plata-i hétvégét.

„Négy nap alatt két meccset játszottunk és öt piros lapot kaptunk, ideje lenne végre felnőnünk” – lépett elsőként a felnőtté válás útjára Tévez, aki az őt lefejelő Maidanát sem ítélte el. – Egyikőnk sem viselkedett jól. Az ember a történtek után mindjárt meg is bánja, amit tett, mert rájön, hogy az ilyen viselkedés a pályán kívül is erőszakot szül.”

Február 7-én kezdődik az argentin bajnokság, meglátjuk, mennyit tanultak a fiúk a történtekből.