Tévékészüléke bánta az MSZP-s becsületsértését

-

Takács Krisztián csepeli szocialista képviselőnek 10 ezer forintos bűnügyi költséget kellett volna megfizetnie áprilisban. Ez azóta sem történt meg, így végrehajtás indult ellene, és lefoglalták Thomson-típusú tévéjét – írta a Napi Gazdaság a Csepel.infóra hivatkozva


Takácsra, egy a blogján megírt véleménycikkben elkövetett becsületsértés miatt róttak ki büntetést. A politikus a Csepeli Hírmondó egyik munkatársáról tett sértő kijelentéseket.


A képviselőnek 15 napon belül kellett volna megfizetnie 10 ezer forint perköltséget, ez azonban nem történt meg. Április végén végrehajtás indult ellene, aminek eredményeként július 28-án bekopogtattak hozzá a tévéjéért.

A politikus korábban azt mondta, azért nem fizetett, mert nem kapott csekket, és nem tudta hová, kinek kell pénzt utalnia. A bűnügyi költség közben 34 ezer forintra emelkedett.


A Napi Gazdaság cikkében az MSZP-s politikus több ügyét is felsorolják: magánokirat-hamisítás miatt már egyszer egy év próbára bocsátották, és sikkasztás miatt is indult ellene eljárás. Egy másik becsületsértési ügyben is érintett: a választási kampány idején leragasztotta a Fidesz-KDNP plakátjait, majd szópárbajba keveredett az esetet rajta számon kérő kormánypárti képviselőjelölttel.