Tetováltattak a revizorok, lebukott a titokzatos lakótelepi szalon

-

Az adóhivatal pénzügyőreinek tudomására jutott, hogy Budapest egyik III. kerületi lakótelepén egy román állampolgár tetováló szalont alakított ki, és azt engedély nélkül üzemelteti. Várhatóan 200 ezer forintra bírságolják.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei próbavásárlást tartottak a szalonban, amelyet kívülről semmi sem hirdetett, a kíváncsi szemektől jól elrejtve működött, így az azt működtető férfi biztonságban érezte magát. Tetováltatni is csak előre egyeztetett időben lehetett. A próbavásárlás keretében készített tetoválás befejezése után 25 000 forintot kért a férfi, aki a pénz elfogadása után számlát, nyugtát már nem adott. A pénzügyőrök ezután igazolták magukat és ellenőrizték az üzletet.

Kiderült, hogy a szalont működtető román férfi nem rendelkezik sem vállalkozói engedéllyel, sem az üzletre vonatkozó működési engedéllyel, így nem meglepő, hogy a pénzügyőrök sem számlát sem nyugtát nem kaptak.

A román férfi ellen adószám nélkül végzett adóköteles tevékenység miatt eljárás indult, melynek végén 200 ezer forint pénzbírság várható, valamint megvizsgálják a férfi vagyonának gyarapodását is.