Tetőket tépett, fákat döntött a viharos szél Budapesten

-

Egy Klauzál téren parkoló autó és a Komjádi uszoda is kárát látta a viharos széllökéseknek.


Az erős szél miatt csaknem harminc helyre hívták a tűzoltókat a fővárosban, közölte a Katasztrófavédelem. Jellemzően vakolathullás, tetőn meglazult cserepek, kitört fák és leszakadt ágak miatt riasztották őket.


Az M3-as bevezetőjén, a Szerencs utcánál egy többmázsás faág zuhant az úttestre, amely akadályozta a forgalmat. Egy nagyméretű fa a Klauzál téren dőlt rá egy autóra.

A Komjádi Béla Sportuszoda tetején egy több négyzetméteres alumíniumlemezt bontott meg a szél. A tűzoltók az épület közelében parkoló autók eltávolítása után tudták telepíteni az emelőszert, amelynek segítségével elkezdték a veszélyesen lógó lemezek eltávolítását.

Feltépte a szél egy épület bádoglemez tetejét a VIII. kerületi Baross utca és a Koszorú utca sarkán is. A lelógó bádoglemez veszélyeztette a járókelőket, a fővárosi tűzoltók a parkoló autók eltávolítása után kezdték meg a munkát. A beavatkozás ideje alatt áramtalanították a trolivezetéket és lezárták a Baross utca körút felé haladó szakaszát.A IX. kerületben emellett két lakásban is bejelzett a szén-monoxid-figyelő, egyikben sem szenvedett senki mérgezést. Nem kizárt, hogy az erős szél nyomta vissza az égésterméket a lakásokba.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap éjfélig figyelmeztetést adott ki a szél miatt, azt írták, a legerősebb széllökések várhatóan elérik a 60-75 km/h-t.