Tetemes hátránnyal, de versenyben maradt Miklós Edit

-

Hibázott és több mint 2 másodperc hátrányt gyűjtött össze Miklós Edit a női alpesi sízők Zauchensee-ben zajló lesikló világkupa-versenyén, amit rövidített pályán, és két futamban bonyolítanak le szombaton.


A 27 éves, csíkszeredai születésű magyar síző nagyon jól rajtolt, az első két időmérő ponton az addigi legjobb időt érte el, ám ezt követően rontott, s a célba érkezésig már nem tudott javítani.

"A középső részen elkövettem egy nagy hibát, majdnem elestem, épphogy sikerült korrigálnom" - nyilatkozta az MTI-nek Miklós Edit. Hozzátette, egy kisebb nyomban elakadt a síléce, nagyot kellett fékeznie, így elveszítette a sebességet, s a pálya alsó felében emiatt már nem tudott jó időt futni.

A St. Antonból Zauchensee-be áthelyezett lesikló világkupán két versenyre kerül sor; az 57 fős mezőnyből másodszor csak az első menet legjobb 30 helyezettje csúszhat le a rövid, alig több mint egy perc alatt teljesíthető pályán.

A nagy esélyes amerikai Lindsey Vonn. Ha a szakág 31 éves vk-címvédője nem hibázik a második versenyen, akkor nagy valószínűséggel senki nem tudja majd megakadályozni a diadalát.
Mögötte a kanadai Larisa Yurkiw és a liechtensteini Tina Weirather vív nagy harcot az ezüstéremért, kettejüket mindössze egy századmásodperc választja el egymástól.

A második lesikló futam 11.45-kor kezdődik.