Terry a Premier League legtöbb gólt lövő hátvédje

Fotó: Getty Images / Clive Rose

-

Csapatában pedig többet, mint a 145,5 millió fontot érő jelenlegi támadó keret lőtt ebben az évben.


John Terry a Chelsea hátvédje a hétvégi 1-1-re végződő Liverpool elleni meccsen a 38-ik gólját lőtte a Premier League-ben. Ennyit hátvéd még nem lőtt a liga 1992-es indulása óta – írja az Independent. Az eddigi rekordtartó David Unsworth volt, de ő szabadrúgásgólokat és tizenegyeseket is lőtt.


A Chelsea mostani csapatában ebben a szezonban csak ketten – Diego Costa (20 gól) és Eden Hazard (19 gól) – szereztek több gólt. Terry idén nyolc gólt lőtt , amivel olyan játékosokat előzött meg mint Oscar, Remy és Drogba (hét-hét gól), illetve Fabregas (öt).Így ő ebben az évben eredményesebb volt, mint a 145,5 millió fontot (62 milliárd forintot) érő támadók. Pedig őt ingyen szerezte a Chelsea, hiszen a csapat saját nevelésű játékosa. Hozzátartozik, ebben az évben a Chelsea Premier League meccseinek minden egyes percén a pályán tartózkodott, míg a fenti játékosok közül senki sem.


Terry a csapat honlapján úgy nyilatkozott, „a védekezés az első és legfontosabb, és az már csak plusz, ha gólt is tudok lőni”. Hozzátette jól esik neki, hogy a hétvégi góljával ő a legeredményesebb hátvéd, a legfontosabb mégis az, hogy megnyerték a bajnokságot.

A hátvéd a Chelsea öröklanglistáján a 21. legtöbb gólt rugó játékos, holtversenyben Clive Walkerrel.