Terrortámadások sorozatát tervezték Moszkvában a győzelem napján

Fotó: MTI/MTVA / SÖREN STACHE

-

Az akcióról annyit tudni, hogy a merényletek elkövetésével a Szíria és Törökország területén tevékenykedő nemzetközi terrorszervezetek vezetői bízták meg.


A május 9-i győzelem napi ünnepségekre terrorakciót tervező, közép-ázsiai országok állampolgáraiból álló csoportot vettek őrizetbe Moszkvában - jelentette be a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

A közlés szerint a gyanúsítottak a májusi ünnepségek idején Moszkvában és az orosz főváros térségében terrortámadások sorozatát tervezték elkövetni. A merényletek elkövetésével a Szíria és Törökország területén tevékenykedő nemzetközi terrorszervezetek vezetői bízták meg őket - közölte a biztonsági szolgálat.

A hatóságok nagy mennyiségben foglaltak le lőfegyvereket, robbanószereket, és más, terrortevékenységgel kapcsolatos anyagokat.

Oroszországban május 9-én ünneplik a második világháború végét az európai hadszíntéren, orosz elnevezéssel a Nagy Honvédő Háború befejezését. A fővárosban a Szovjetunió győzelméről katonai parádéval és számtalan rendezvénnyel emlékeznek meg.