Terrortámadás volt a gázolás a kormányfő szerint – stockholmi videók

Fotó: AFP / JONATHAN NACKSTRAND

-

A város központját lezárták, nem járnak a vonatok és a metró.


Sétálóutcába hajtott egy teherautó Stockholmban, és legalább három embert halálra gázolt. A kormány szerint terrorcselekmény történt. A főváros központjának egy részét lezárta és kiürítette a rendőrség, és arra szólították az embereket, hogy kerüljék el a környéket. A városban leállt a vonatforgalom és a metróközlekedés. Kiürítették a központi pályaudvart is.

A terrorista elől futva menekültek a sétálóutcában.Minden jel szerint terrortámadás történt – mondta Stefan Löfven miniszterelnök. Később azt mondta, hogy Svédországot megtámadták. Löfven kormányfő a támadás időpontjában úton volt Göteborg felé, de visszafordult a fővárosba.


Sokan megsérültek

A jelenlegi információk szerint a merényletnek legalább 3 áldozata van, és sok a sebesült. A sofőrről egyelőre semmit sem közöltek. A gépkocsi a gázolás után nekiment egy áruház épületének. Állítólag lövések is dördültek, de ezt a rendőrség még nem erősítette meg.

Az alábbi felvétel nem sokkal azután készült, hogy a kamion az épületbe csapódott.A helyszínen megjelentek a mentők és a tűzoltók is.Sorozatban követik el

Európában több gázolásos merényletet is elkövettek az utóbbi hónapokban. Londonban márciusban 4 gyalogost gázoltak halálra a Westminster hídon, tavaly júniusban a franciaországi Nizzában 86 ünneplőt gyilkolt meg egy merénylő, a nemzeti ünnepen, decemberben pedig Berlinben volt hasonló támadás 12 halálos áldozattal. A merényleteket az Iszlám Állam vállalta.