Terrortámadás: nem kampányolnak a pártok

-

A szombat éjszakai, hat halálos áldozatot követelő londoni terrortámadás miatt a pártok felfüggesztik a jövő csütörtöki előrehozott választás országos kampányát - jelentette vasárnap reggel az ITV politikai tudósítója a Twitteren közzétett rövid üzenetében.


Robert Peston úgy értesült, hogy a helyi szintű kampány folytatódik, csak az országosat függesztik fel. A Konzervatív Pártot és a Munkáspártot egyelőre nem lehetett elérni, hogy megerősítsék az értesülést.

Közben a francia elnöki hivatal Párizsban tudatta: legkevesebb két francia állampolgár is a sérültek között van, egyikük állapota súlyos.

Nem változik a brit terrorfenyegetettség szintje a szombat esti, londoni terrortámadás után, továbbra is a második legmagasabb, „súlyos” a terrorveszély szintje az Egyesült Királyságban - közölte vasárnap reggel Sadiq Khan, London polgármestere.

A munkáspárti politikus azt is elmondta, hogy szerinte nem volt hiba a manchesteri terrortámadást követően pár nappal a legmagasabbról ismét egy fokozattal mérsékelni a terrorfenyegetettség szintjét. Khan kiemelte, hogy vasárnap a szokásosnál több rendőrt vezényelnek az utcákra. Kitért arra is, hogy a terrortámadás sérültjei közül többen válságos állapotban vannak.