Terroristát fogtak az ukránok

-

Franciaországban tervezett támadáshoz fegyvereket és robbanószereket szállító francia állampolgárt tartóztattak le az ukrán hatóságok az ukrán–lengyel határon.


Az M6 francia televíziócsatorna szerint az ukrán–lengyel határon lekapcsolt 25 éves férfi gépjárművében egyebek közt rakétavetőket és Kalasnyikov gépkarabélyokat találtak az ukrán hatóságok.


Oleh Szlobodin, az ukrán határőrség szóvivője megerősítette a letartóztatás hírét, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) azonban nem nyilatkozott az értesüléssel kapcsolatban.

Az M6 közlése szerint a férfi a fegyvereket egy tervezett támadáshoz szállította volna Franciaországba. A televíziócsatorna hozzátette, a francia hatóságok kérvényezték a férfi kiadását.

Az európai hatóságok riadókészültségben vannak azóta, hogy tavaly novemberben 130 ember vesztette életét a párizsi vérengzésekben, illetve 32 embert öltek meg terroristák a Brüsszelben végrehajtott márciusi kettős terrortámadásban.


Az Egyesült Államok kedden figyelmeztette állampolgárait további terrortámadások lehetőségére Európában, ezek a Franciaországban tartandó 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság helyszíneit is célba vehetik.