Telefonbetyárok miatt zártak le egy lipcsei luxusszállodát

-

A rendőrség körbevette az épületet.


A Hotel Fürstenhof személyzete hajnalban kapott fenyegető telefonhívást. A rendőrök nagy erőkkel és bombakereső kutyákkal vonultak ki a helyszínre. Az épületet körbevették, az érkező leveleket és csomagokat szigorúan ellenőrzik, a belépést pedig mindenkinek megtiltották. Kiderült, hogy osztrák tinédzserek mobiltelefonon fenyegették meg a szállodát. "Véget vetünk a rendőrségi bevetésnek és fellélegezhetünk" - közölte a rendőrség.

A hatóságok átvizsgálták a hotel közelében parkoló járműveket. A forgalmat az épület előtt haladó belvárosi körgyűrűn nem állították le, a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak viszont nem engedélyezték a közlekedést.


„Komolyan vesszük a fenyegetést. Mindenkit ellenőrzünk, aki belépne a szállodába vagy elhagyná az épületet” – mondta a riasztás után Uwe Voight. A rendőrségi szóvivő azt cáfolta, hogy a fenyegető „rossz németséggel” beszélt volna – írja az Express.

Több mint száz rendőr volt a helyszínen, az épületet a pincétől a tetőig tüzetesen átvizsgálják. A dpa szerint a szállodát nem ürítették ki.